0800–97899 | Kriisipäivystys

Ma–to klo 9–15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15–21. Ei perjantaisin.

0800–97895 | Juristipäivystys

Juristipäivystys ma–to klo 11–16.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen tarjoaa koulutusta ja konsultaatiota seksuaalista väkivaltaa kokeneiden kanssa työskenteleville

Seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneet tarvitsevat erityistä hoitoa​

Seksuaalisen hyväksikäytön/väkivallan kokeminen on järkyttävä tapahtuma, joka aiheuttaa fyysisiä, henkisiä ja psyykkisiä reaktioita yksilössä. Tapahtuman läpikäyminen on monesti ylivoimainen tehtävä ja siksi seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi joutunut tarvitsee usein ammattiapua.

Ohjeistukset ja oppaat

Sensitiivisyysmalli antaa tietoa seksuaalirikoksen uhriksi joutumisen vaikutuksista

Konsultaatio

Konsultaatiota seksuaalirikosten uhrien parissa työskenteleville eri alojen ammattilaisille.

Koulutukset

Seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneet tarvitsevat erityistä hoitoa.

Opiskelijoille

Voit kysyä Raiskauskriisikeskus Tukinaisen maksullisista opintokäynneistä.

Ohjeistukset ja oppaat

Sensitiivisyysmalli antaa tietoa seksuaalirikoksen uhriksi joutumisen vaikutuksista

Senjanetti.fi -hanke

Senja-sensitiivisyysmalli antaa tietoa lähisuhdeväkivallan ja seksuaalirikosten uhriksi joutumisen vaikutuksista sekä toimintaohjeita näiden rikosten uhrien kanssa toimimisessa kaikille niille, jotka ovat oikeusprosessissa yhteydessä uhreihin.

Koulutukset

Raiskauskriisikeskus Tukinainen järjestää koulutustilaisuuksia, joissa perehdytään em. aiheeseen ja siihen liittyviin erityiskysymyksiin. Koulutukset on suunnattu eri alojen ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään seksuaalista väkivaltaa kokeneita.

Lisätietoja koulutuksista Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toimistonumerosta puh. 09-5860 360.

Huom! Koulutukseen ilmoittautuminen on aina sitova ja mahdollinen peruutus on tehtävä seitsemän päivää ennen koulutusta.

Tilaa uutiskirje koulutuksista

Seksuaaliväkivalta - kohtaaminen, puheeksi ottaminen ja kriisiauttaminen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen tarjoaa ammattiauttajakoulutusta eri alojen ammattilaisille, jotka kohtaavat seksuaalisen hyväksikäytön/väkivallan kokeneita työssään. Seuraava Seksuaaliväkivalta  – kohtaaminen, puheeksi ottaminen ja kriisiauttaminen -koulutus  järjestetään 18.-19.4.2024. Koulutus toteutetaan etäopetuksena (TEAMS).  

Koulutukseen voit ilmoittautua sivuillamme olevalla lomakkeella tai sähköpostitse: koulutus@tukinainen.fi. 

Huom! Kun ilmoittaudutte koulutuksiin, olisitteko ystävällisiä ja laittaisitte ilmoittautumislomakkeeseen tiedon myös laskutusosoitteesta.  Verkkolaskuosoitteen tulee ehdottomasti sisältää yrityksen Y-tunnus. Voimme tarvittaessa lähettää  laskut myös postitse. Koulutuksen hinta on 300 €.

Tilaisuudessa osallistujat saavat konkreettisia työvälineitä uhrien kohtaamiseen ja hoitoon. Koulutuksen tarkemmasta sisällöstä alla olevassa esitteessä.

Lataa koulutusohjelman esite (koulutusohjelman esite päivittyy piakkoin) 

Oikeudessa todistaminen - todistajana seksuaalirikosasiassa

Koulutuksessa käydään lävitse seksuaalirikosasiassa todistajana toimimista. Mitä kaikkea todistajan tulee ottaa huomioon? Mitä todistajalta odotetaan?
Millainen on syyttäjän näkökulma todistamiseen seksuaalirikosasiassa? Mitä ovat potilasasiakirjamerkinnät ja niiden merkitys todistelussa? Miten oikeudenkäyntiin voidaan valmistautua? Seuraava Oikeudessa todistaminen -etäkoulutus keväällä 2024.

Lataa esite koulutuksesta

Koulutukseen voit ilmoittautua sivuillamme olevalla lomakkeella tai sähköpostitse: koulutus@tukinainen.fi.

Huom! Kun ilmoittaudutte koulutuksiin, olisitteko ystävällisiä ja laittaisitte ilmoittautumislomakkeeseen tiedon myös laskutusosoitteesta. Verkkolaskuosoitteen tulee ehdottomasti sisältää yrityksen Y-tunnus. Voimme tarvittaessa lähettää  laskut myös postitse. Koulutuksen hinta on 190 €.

Voit ilmoittautua koulutuksiin alla olevalla lomakkeella

Koulutuksiin osallistujien palautteita

"Koulutus vastasi odotuksiani ja tarjosi jopa enemmän."

"Uutta tietoa ja kokemusasiantuntijatietoa aiheesta, josta en ole ennen kuullut."

"Puheenvuorot olivat mielenkiintoisia ja sain paljon hyödyllistä, uutta tietoa. Diat olivat selkeät ja pidin käytännön esimerkeistä."

"Sain monipuolisesti erilaista tietoa käytäntöön yhdistettynä."
Konsultaatio

Konsultaatiota seksuaalirikosten uhrien parissa työskenteleville eri alojen ammattilaisille

Yksittäisissä konsultaatiota koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä maksuttomaan kriisipäivystykseen tai juristipäivystykseen:

Kriisipäivystyksen maksuton puhelinnumero on 0800-97899 (ma-to klo 9-15, la-su klo 15-21, pyhinä ja niiden aattoina klo 15-21).

Juristipäivystyksen maksuton puhelinnumero on 0800-97895 (ma-to klo 13-16).

Tukinaisen Vertaiskonsultaatiot jatkuvat Jyväskylän aluetoimistossa.

Tapaamiset ovat tarkoitettu ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään seksuaalista väkivaltaa kokeneita asiakkaita/potilaita. Vertaistuen muodossa on mahdollisuus jakaa ja kehittää omia työkäytäntöjä toisten, samankaltaista asiakaskuntaa tapaavien ammattilaisten kanssa.

Koska jakelulistallamme on ollut paljon osoitteenmuutoksia, pyydämme välittämään tätä tiedotetta kollegoille.

Tervetuloa mukaan!

Opiskelijoille

Voit kysyä Raiskauskriisikeskus Tukinaisen maksullisista opintokäynneistä sähköpostitse: office(at)tukinainen.fi tai puhelimitse 09-5860 360.

Raiskauskriisikeskus ei eettisten periaatteittensa mukaisesti hanki tai välitä haastateltavia opinnäytetöihin.

Ohessa kirjallisuuslista seksuaalisesta väkivallasta ja sen kohtaamisesta. Kirjallisuuslistaa voidaan käyttää hyödyksi opinnäytetöissä.