0800–97899 | Kriisipäivystys

Ma–to klo 9–15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15–21. Ei perjantaisin.

0800–97895 | Juristipäivystys

Juristipäivystys ma–to klo 11–16.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen – maksutonta apua, tukea ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille ja heidän läheisilleen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen/Tukinainen ry on vuonna 1993 perustettu seksuaaliväkivaltaa kokeneiden uhrien tukijärjestö, joka ylläpitää valtakunnallisesti toimivaa Raiskauskriisikeskus Tukinaista. Raiskauskriisikeskus tarjoaa voittoa tavoittelematta kriisi- ja oikeusapua ja tukea, neuvonta-, ohjaus- ja kuntoutuspalveluita sekä konsultaatiota ja koulutusta toimipisteissään Helsingissä, Jyväskylässä, Rovaniemellä ja Lappeenrannassa. Tukinainen ry:n työ on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä, joka täydentää julkisia palveluja. Kriisityön ja oikeudellisen työn palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.

Voit tutustua yhdistyksen ja seksuaaliväkivaltatyön menetelmien historiaan osoitteessa https://www.tukinainen.fi/raiskauskriisikeskus_30_v.pdf ja organisaatioon osoitteessa https://tukinainen.fi/organisaatio/.

Lähde: Heinjoki, H., Posio, N., Rantalainen, S. et al. 2023. Seksuaaliväkivaltaa kokeneen terapeuttinen kriisityö Raiskauskriisikeskus Tukinaisessa. Teoksessa Seksuaaliväkivaltatyön perusteet. Toim. Bildjuschkin, K. Helsinki: THL.