Seksuaalisen väkivallan uhri?

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville.

Koulutus seksuaalirikosten uhrien kohtaamiseen

Seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneet tarvitsevat erityistä hoitoa

Seksuaalisen hyväksikäytön/väkivallan kokeminen on järkyttävä tapahtuma, joka aiheuttaa fyysisiä, henkisiä ja psyykkisiä reaktioita yksilössä. Tapahtuman läpikäyminen on monesti ylivoimainen tehtävä ja siksi seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi joutunut tarvitsee usein ammattiapua.

 

Tukinainen järjestää koulutustilaisuuksia, joissa perehdytään em. aiheeseen ja siihen liittyviin erityiskysymyksiin. Koulutukset on suunnattu eri alojen ammattilaisille, jotka joutuvat työssään kohtaamaan seksuaalista väkivaltaa kokeneita. Lisätietoja koulutuksista Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toimistonumerosta puh. (09) 5860 360.

Huom! Kun ilmoittaudut koulutukseen tällä sivulla olevan lomakkeen kautta, muistathan laittaa koulutuksen nimen, ajankohdan ja laskutusosoitteesi. Kiitos! 

 

Raiskauskriisikeskus tarjoaa koulutusta muun muassa seuraavista aiheista:  

Ilmoittaudu koulutukseen

Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

Seksuaalisen väkivaltatyön menetelmäkoulutus

Raiskauskriisikeskus Tukinainen tarjoaa uudistettua ammattiauttajakoulutusta eri alojen ammattilaisille, jotka joutuvat kohtaamaan seksuaalisen hyväksikäytön/väkivallan kokeneita työssään. Seuraava seksuaalisen väkivaltatyö -menetelmät koulutukset järjestetään: Helsingissä 2.-3.11.2017. Koulutukseen voi ilmoittautua puhelimitse 09-5860 360 tai sähköpostitse koulutus@tukinainen.fiHuom! Kun ilmoittaudutte koulutuksiin, olisitteko ystävällisiä ja laittaisitte ilmoittautumislomakkeeseen tiedon myös laskutusosoitteesta. Kaksipäiväisen koulutuksen hinta on 330 €. Mikäli osallistutte vain toiseen päivään hinta on 210 €.

Tilaisuudessa osallistujat saavat konkreettisia työvälineitä uhrien kohtaamiseen ja hoitoon. Koulutuksen tarkemmasta sisällöstä alla olevassa esitteessä.

Lataa koulutusohjelman esite.

CPT-menetelmä -koulutus

CPT-menetelmään liittyvän koulutuksen ajankohta päivitetään piakkoin sivuille.

Lataa koulutusohjelman esite. 

Turhaan otettuja näytteitä ei ole - seksuaalista väkivaltaa kokeneen tutkiminen, ensihoito ja oikeudelliset kysymykset

Koulutus on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille, kuten lääkäreille ja sairaanhoitajille. Koulutuksessa käsitellään akuuttia hoitoa, jota seksuaalisen väkivallan uhrille tulisi tarjota. Raiskauksen uhrin akuuttihoito vaatii erikoisasiantuntemusta myös lääketieteellisessä mielessä. Seuraavan koulutuksen ajankohta päivitetään piakkoin. Ohessa olevasta esitteestä saa tietoa koulutuksen sisällöstä. Koulutukseen voi ilmoittautua puhelimitse 09-5860 360 tai sähköpostitse koulutus@tukinainen.fiHuom! Kun ilmoittaudutte koulutuksiin, olisitteko ystävällisiä ja laittaisitte ilmoittautumislomakkeeseen tiedon myös laskutusosoitteesta.

Lataa koulutusohjelman esite

Oikeudessa todistaminen - todistajana seksuaalirikosasiassa

Raiskauskriisikeskus Tukinainen järjestää todistamiseen liittyvän koulutuksen  terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattihenkilökunnalle, seuraavan koulutuksen ajankohta päivitetään piakkoin. Koulutus järjestetään Tukinainen ry:n toimitiloissa Helsingissä.

Koulutukseen voi ilmoittautua sähköpostitse koulutus@tukinainen.fi. Huom! Kun ilmoittaudutte koulutuksiin, olisitteko ystävällisiä ja laittaisitte ilmoittautumislomakkeeseen tiedon myös laskutusosoitteesta. Koulutuksen hinta on 230 €.

Koulutuksen tarkemmasta sisällöstä alla olevassa esitteessä.

Lataa koulutusohjelman esite. 

Koulutus tulkeille

Raiskauskriisikeskus Tukinainen järjestää koulutuksen tulkeille  vuonna 2017 (ajankohta selviää tuonnempana). Koulutukseen voi ilmoittautua sähköpostitse koulutus@tukinainen.fi. Huom! Kun ilmoittaudutte koulutuksiin, olisitteko ystävällisiä ja laittaisitte ilmoittautumislomakkeeseen tiedon myös laskutusosoitteesta. Koulutuksen hinta on 150 €.

Koulutuksen tarkemmasta sisällöstä alla olevassa esitteessä.

Lataa koulutusohjelman -esite (Huom! Esite on edellisestä koulutusohjelmasta ja se päivitetään piakkoin).